1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 

Museu de la Música
1r d'ESO, gener 2009: Parc de la Ciutadella i Museu de la Música


Anem al Museu!

El passat 15 de gener de 2009 els alumnes de primer d'ESO vam visitar el Museu de la Música a Barcelona. Ens van acompanyar en Lluís Guerra, el professor de música; en Noé Larosa, en Ramon Pallarols, en Xavier Solà i la Maria Nicolau, com a tutors assignats.

Ens vam fer una visita guiada per les diferents sales on hi ha a prop de cinc-cents instruments de diferents èpoques i cultures. S'hi troben exemplars únics i prototipus que no s'han tornat a fabricar.

Entre els instruments de teclat cal destacar els clavicordis, pianos i clavicèmbals del S. XVII i els òrgans del S. XVI al S. XVII, entre els de vent hi ha molta diversitat de flautes travesseres, clarinets, fagots, saxofons i entre els de corda es troba una magnífica col·lecció de guitarres.

La restauració d' instruments que duu a terme el Museu ens aproxima a altres èpoques del món de la música.

Com a punt final, vam anar a la Sala d'Interactius, on vam poder experimentar amb diferents objectes i maquetes, fins i tot, amb instruments reals.

En definitiva, ens vam apropar una mica més al món de la música i vam descobrir com ha estat vehicle d'expressió i comunicació dels éssers humans a través de la història.

Juli Sànchez, 1r ESO B

Les col·leccions del Museu de la Música presenten tres fons patrimonials - instrumental, sonor i arxivístic- , que han estat fruit d’un seguit de llegats, donacions i adquisicions que han enriquit el patrimoni de la ciutat.

Fons Instrumental. Comprèn instruments de tot arreu i de totes les èpoques, des de les cultures precolombines fins al segle XX, i tant instruments europeus històrics com de cultures llunyanes.

Arxiu Històric. Amb un fons de 12.000 documents comprèn donacions i llegats de compositors i intèrprets estretament lligats a la cultura musical barcelonina. Destaquen els fons Albéniz, Granados, Malats, Manén i Pujol.

Fons Sonor. Disposa d’aproximadament 7.800 peces, en les quals es troben representats els estadis evolutius de l’enregistrament digital o analògic de la música.

Museu de la Música
L’Auditori. C/ Padilla, 155, 2a pl.
08013 Barcelona
Telèfon: 93 256 36 50 Fax: 93 265 01 02
Web: www.museumusica.bcn.cat
Correu: museumusica@bcn.cat



© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric