El
cicle formatiu Tècnic/a
en elaboració de productes alimentaris
Abril
2016: Els alumnes del CFGM dual d'Elaboració
d'aliments visiten l'ExpoAlimentària:
Febrer
2016: Els alumnes del CFGM dual d'Elaboració
d'aliments, cicle paral·lel al que es cursa en el nostre centre,
venen a fer un intercanvi. Han explicat als nostres alumnes com fer bull,
és a dir, botifarra blanca cuita, mentre que els nostres alumnes
els han ensenyat alguns trucs de pastisseria:
Visites a l'ATO de Vidreres i la depuradora
d'Hostalric:
Octubre 2015. Els
alumnes del cicle engeguen màquines:
Juliol 2015. Acte
de graduació dels alumnes de formació professional dual,
presidit per la consellera d'Ensenyamen, Irene Rigau, al Palau de Congressos
de Catalunya. Durant lacte
es van lliurar els diplomes als graduats de la segona promoció,
al voltant de 900 alumnes, provinents de 62 centres educatius darreu
del país, i que han dut a terme les pràctiques a 200 empreses.
Més fotos clicant la imatge:
Maig 2015. Acte
de graduació de final de cicle. Més fotos clicant la imatge:
Maig 2015. Treball
de síntesi dels alumnes de segon curs. És equivalent al
treball de recerca de batxillerat. Han de dissenyar una nova empresa alimentària
o un negoci. També poden desenvolupar un nou producte d'una empresa
ja existent. Més fotos clicant la imatge:
Març 2015. Visitem
l'empresa Coca-Cola a Martorelles. Més fotos clicant la imatge:
Febrer 2015. Visitem
el Mas
Marcè, a Siurana d'Empordà: vam veure les instal·lacions
i vam elaborar mató. Hi faN productes tradicionals i ecològics
elaborats amb llet d'ovella ripollesa i quall vegetal herbacol: recuit,
iogurts, llet, mató, formatges i xai lletó. Més fotos
clicant la imatge:
Gener 2015. Sergi
escriu: Els primers croissants de xocolata sortits de la planta pilot
de l'Institut!! Molt bons! Felicitats a tots els alumnes i professors
del cicle!! Me n'hagués menjat quatre o cinc!!!
Setembre 2014:
tornem a oferir esmorzars populars, dimarts i divendres, elaborats pels
alumnes del cicle formatiu; les pizzes seran de pernil dolç, formatge
i tonyina; els entrepans, de botifarra, truita, bikini i burguer. Cliqueu
la foto:
Setembre 2014:
iniciem el segon any, ara amb els dos cursos de cicle formatiu:
Estiu 2014: es
fan les obres per a construir lobrador on els alumnes podran realitzar
les pràctiques; ha estat finançat pel departament dEnsenyament
de la Generalitat que ha fet una aportació de 60.000€ i per
lAjuntament dHostalric que hi ha destinat 17.000€. Font:
web
municipal.
Març 2014: els
dies 5, 6 i 7, el cicle participa en la Fira
Guia't de Granollers:
Desembre 2013. Organitzem
l'esmorzar del divendres 20, diada
per a celebrar l'arribada de les vacances de Nadal:
Desembre 2013: visitem
Joprimsa,
empresa d'Hostalric que prepara vegetals frescos pelats i tallats: patates,
alls, cebes, pastanagues...
Octubre, novembre 2013: ja
tenim les primeres fotos!
En Sergi
Serramitja, el nostre professor de pràctiques de cuina del
cicle formatiu, ens diu: Avui dilluns 14 d'octubre de 2013, hem iniciat
les pràctiques d'elaboració de primeres matèries
vegetals, hem estrenat uniforme i hem començat a treballar a l'aula
de pràctiques.
Setembre 2013: Comencem
el primer curs del nou cicle formatiu.
A partir d'aquest curs 2013-2014, el nostre institut
ofereix un nou CFGM d'Elaboració de productes alimentaris.
Es tracta d'un cicle formatiu de grau mitjà de dos cursos de durada,
en modalitat dual: el primer curs es realitzarà a l'institut i
la major part del segon curs es realitzarà a l'empresa.