1
Departaments
Diversos

© INS Vescomtat de Cabrera

 


Sergi Serramitja
Professor, cuiner i músic a estones



Tocat pel coll de gria

Hola, sóc en Sergi, el professor de pràctiques de cuina del CFGM del centre, i us faré cinc cèntims d'allà on vinc i que faig, ja que potser molts de vosaltres ho desconeixeu. A part de la feina que faig aquí a l' institut, tinc moltes tasques més a fer al llarg del dia, de la setmana, i durant tot l'any.

L'any 2000 vaig ser un d'aquells que actualment en diríem emprenedors i, amb 22 anys acabats de fer, vaig obrir el meu propi restaurant, el restaurant Can Co a la Cellera de Ter, en sóc el cuiner i propietari, juntament amb la meva dona la Marta i 4 treballadors. Cada dia de dilluns a diumenge oferim servei de dinar, i sopar els divendres i els dissabtes. Durant tot l'any també faig caterings per casaments i altres esdeveniments. A la carta del meu restaurant hi tenim diferents plats, sempre amb un toc creatiu i buscant la millor qualitat del producte. Us deixo unes fotos de diferents plats.

A l'estiu tenim terrassa molt xula i, com que sóc un fan de la música, cada estiu organitzo un cicle de concerts a la fresca, amb una programació musical de tots els gustos. Per casa hi han passat músics de la talla de Le Croupier, La porta dels somnis, The Bazaga's, Quim Vila, Acousters, Mapi's friends band, etc... i també La Jet Set, el grup musical on sóc actualment el baixista.

Aquest any el lema de l'escola on va el meu fill, es diu tocats pel coll de gria. El coll de gria és un vent local de la Cellera de Ter, el poble on jo visc. Aquest vent fa que la gent tingui un toc especial. És un poble molt artístic: tenim pintors, cuiners, escriptors, escultors, però el que més tenim són musics. La Cellera és un poble molt musical, amb molts músics. En podeu treure informació a la següent pàgina: escenacellera.cat/presentacio

He format part de moltes bandes de música, que no es podem comptar amb els dits de la mà, però actualment només estic actiu a La Jet Set. Som un grup de versions rockero-festives que anem pels pobles fent ballar a la gent i, diguem-ho clar, la liem fort. I ja anem repetint a moltes festes majors!

Comparteixo totes aquestes activitats amb el córrer. Faig esport, que és molt sa, el matí dels dissabtes i diumenges; allò que tots vareu sentir a dir d'en Pep Guardiola. Em llevo ben d'hora i surto a estirar les cames, va molt i molt bé i t'agafes el dia amb molta energia. De tant en tant participo en marxes populars i curses diverses, i aquest any tinc el repte d'acabar la meva primera marató! Estic inscrit a la marató de Barcelona! Abans hauré participat a la mitja marató de Granollers, i els 30 km de les Vies Verdes per fer d'entrenament!

També sóc un gran admirador de les xarxes socials, i sobretot d'Instagram, on tinc totes aquestes fotos que us he penjat sobre les meves aficions.

I la meva última tasca com a professional de l'hostaleria i el menjar: sóc presentador del popular robot de cuina Thermomix, en sóc presentador i formador oficial!

Ara ja em coneixeu i sabeu una mica més qui sóc!

Sergi Serramitja, gener 2014

Professorat


© Institut Vescomtat de Cabrera · Hostalric