
|  |
 |
 |
 |

Aquesta tercera fase de l’Índex implica que els membres d’un equip responsable de la planificació de la millora del centre revisin el pla de millora existent. L’equip ha de decidir fins a quin punt s’ha de canviar el pla en relació amb el treball realitzat amb l’Índex. Han d’introduir en el pla de millora del centre les prioritats acordades amb el professorat al final de la segona fase.
Si les prioritats identificades pel grup coordinador s’han d’incloure en el pla de millora del centre i s’han de portar a terme, aleshores, i a partir d’aquest moment, el grup coordinador ha d’esdevenir l’equip de planificació de la millora del centre. S’ampliarà aquest equip de treball amb tot l’equip directiu o amb algun dels seus membres, en tant que responsables finals dels canvis que es puguin introduir en el centre. Aquest equip ha de decidir si el treball que es fa amb l’Índex és una activitat més dins d’una sèrie d’activitats que han de permetre de redactar el pla de millora o si tot el pla s’elabora al voltant del marc de l’Índex.
L’equip ja té una llista de prioritats acordades que s’han redactat en la segona fase i que s’han d’integrar en el marc del pla de millora del centre. Això exigeix que cada prioritat s’analitzi amb detall, mirant les implicacions de temps, recursos i formació del professorat. La responsabilitat del progrés de cada prioritat l’hauria d’assumir un membre de l’equip, encara que les responsabilitats pel treball de millora s’hauran de compartir globalment si es vol portar a la pràctica. S’hauran de redactar els criteris per avaluar la implementació de les prioritats. Les preguntes que hi ha en l’Índex poden ser útils com a base per a aquests criteris, que s’haurien de redactar a partir dels indicadors que representen àrees de preocupació concreta i que es poden complementar amb les preguntes dels indicadors de la mateixa dimensió o d’altres, ja que d’aquesta manera es donaria suport a la millora en l’àrea que s’ha seleccionat.
Els equips haurien d’examinar les prioritats del pla, considerar fins a quin punt contribueixen a desenvolupar una escola inclusiva i fer les adaptacions necessàries. Per exemple, hi pot haver centres que hagin d’analitzar la manera d’implementar les prioritats que han sorgit d’una visita de la inspecció. A vegades, resulta difícil canviar una prioritat de tal manera que porti a una situació d’inclusió més gran. En aquells centres que han introduït més recursos per ajudar l’alumnat a superar objectius concrets, el professorat pot tenir ganes de comprovar si es poden equiparar a les oportunitats dels alumnes sense aquesta ajuda addicional.
|
|
|