Principal Serveis Enllaços Normativa les ciències en la formació de les persones adultes











ADN






supernova






cèl·lula






papallona






foca






homosapiens





anticonceptius





condó femení





condó femení





cereals




plat





plat





insecte

Enllaços de ciències


Al web del Ministerio de Educacion, Cultura y Deporte podeu trobar el Proyecto Biosfera, un projecte per oferir material didàctic per als professors de biologia de la ESO, el Newton per als professors de física i el Ulloa per als professors de físicaun projecte per oferir material didàctic per als professors de biologia de la ESO. És realment molt interessant i val molt la pena que li doneu un cop d'ull, ja que trobareu material molt interessant per un munt de mòduls.

El web "Ciencias de la Tierra y del Medio Ambiente" podeu trobar informació per preparar gairebé tots els temes de ciències del nostre currículum. Si bé els continguts estan pensat per al Batxillerat o fins i tot per nivells més alts podeu trobar coses molt interessants. Doneu-li un cop d'ull.

La Genética al alcance de todos com el seu nom indica és un lloc web destinat a la divulgació sobre la genètica humana amb informació molt didàctica i amena amb dibuixos i animacions.

¿Que es el genoma? és un web sobre el genoma humà força didàctic i interessant. Et pot ser molt útil per "El món invisible" i "Un món feliç?"

Cienciesnatural.com és un web que té per finalitat promoure l'ús d'internet en les classes de ciències naturals de l'ensenyament secundari. Hi podeu trobar exemples de programacions d'assignatures del batxillerat o de crèdits d'eso de l'àrea de ciències, activitats complementàries, activitats de consulta en línia o bibliogràfica, exàmens i exemples d'activitats d'avaluació, gràfics, mapes conceptuals i unitats didàctiques (una destinada a la fotosíntesi). No us perdeu el completissím llistat de vincles: la vincleteca.

El centre Unesco de Catalunya edita Tots. Quaderns d'educació ambiental. En els diferents números publicats trobaràs un munt de temes que pots consultar en els números anteriors i un munt d'enllaços per a cada tema.

Molts de vosaltres conèixeu en Joan Queralt. En la seva pàgina personal podreu trobar multitud de recursos que ens poden ajudar en diferents aspectes de la nostra tasca. Aquí en teniu alguns exemples: A l'apartat x imprimir trobareu apunts i exercicis en en format PDF. Els del nostre cos us poden ser útils pel mòdul de La Salut; els d'estadística lògicament pel mòdul d'Estadística; els d'El món dels microbis us pot donar materials i idees per diferents mòduls com La salut, Organismes i entorn, Ecosistemes, etc; finalment Química: l'estudi de la matèria us serà útil per preparar El món invisible i El canvi de la matèria. A més teniu un mòdul obert elaborat per en Joan Queral: L'aire que respirem. Finalment us podeu baixar un fitxer d'Excel que us ajudarà a l'hora de possar notes.

Ecologia és una pàgina web d'en Narcís Prat, Catedràtic d'ecologia de la Universitat de Barcelona. Trobareu materials molt útils per preparar diversos mòduls del currículum: "Recursos naturals", "Ecosistemes", "Organismes i entorn" i d'altres. Passegeu-vos-hi una estoneta.

La Fundació CRAM és una fundació dedicada a la recuperació d'animals marins, a la investigació i a l'educació. Organitzen visites guiades al Centre de Recuperació, per donar a conèixer les espècies en regressió o en perill d'extinció i la problemàtica que les afecta. A més editen quaderns educatius adaptats a diferents nivells educatius, així com quaderns adreçats als mestres amb informació relativa a la biologia i les causes de regressió d'aquestes espècies. Us pot ser especialment útil pels mòduls de biología i d'ecologia.

Pels que esteu liats amb el mòdul d'"Un món feliç?" us pot ajudar De Astrónomos a Astronaves. Pel títol ja us podeu imaginar de que va. Doneu-li un cop d'ull.

Un web sobre El universos y sus maravillas: Informació sobre El Big Bang, galaxies, estrelles, forats negres, etc. A més una selecció de notícies d'Astronomia.

Continuem amb "Un món feliç?", però canviem de temàtica. Què us sembla aquesta: L'enginyeria genètica: la salvació o l'amenaça de la humanitat

I encara més, pel tema de l'evolució us pot ser molt útil La evolución biològica i La genètica de las poblaciones.

Un altre web molt interessant sobre biologia: Índice de biología, on podreu trobar material per treballar diferents mòduls del currículum: "Salut", "El món invisible", "Organismes i entorn", "Genètica" i "Un món feliç". Força interessant és l'apartat de pràctiques de biologia i sobre l'enginyeria genètica.

Un altre lloc sobre biologia, en especial sobre la cèl·lula. Us pot ser útil tant per "El món invisible" com per "Genètica".

Coneixeu la revista Waste. Val la pena. Hi podeu trobar infinitat d'informació que us pot ser útil a l'hora de preparar la majoria dels mòduls de ciències. No us perdeu els monogràfics sobre el genoma (us pot servir tan per "Genètica" com per "Un món feliç?"), astronomia i evolució humana (per "Un món feliç"), energia (per "Recursos naturals") residus i reciclatge, etc.

Cienciateca.com també sembla una revista on-line dedicada al món de la ciència. No me l'he mirat gaire però sembla interessant.

I parlant d'evolució humana, no us perdeu el web oficial d'Atapuerca.

Un altre web interessant, especialment per als que estigueu aprop de Barcelona, és la del Museu de la Ciència: Activitats, exposicions, cursos, conferències... Segur que hi trobeu alguna cosa interessant.

Per al mòdul de recursos naturals, concretament pel tema de l'habitatge podeu trobar informació en aquest web, concretament a l'apartat l'hàbitat humà. També podeu trobar informació sobre la prehistòria a l'apartat Història de l'art a Catalunya.

Sobre el mòdul de la salut hi ha infinitat de llocs web on hi podeu trobar informació útil, especialment pel que fa a sexualitat. Aquí en teniu unes quantes: Viasalus, Buenasalud.com, Guia médica familiar, Pulevasalud (Web molt completa sobre la salud, nutrició benestar, etc. Força interessant i didàctica l'àrea interactiva), Tu s@lut (una mena d'enciclopedia on line), Centre jove d'anticoncepció i embaràs, Centro Joven de Anticoncepción y Sexualidad de Madrid (un web molt complet sobre sexualitat i reproducció), Sexo-sexualidad, hacerlobien.com, Lo hacemos, Informateya.com (Un lloc web sobre la píndola del dia desprès que conté un interessant apartat sobre la reproducció i els mètodes anticonceptius) Mi embarazo, Gineweb.com ,Gineconet (web dedicat a la ginecologia, especialment interessant la pàgina d'anticonceptius, no us perdeu les calculadores!) i Embarazada.com (Com el seu nom indica aquest web està dedicat a les embarassades i tot el que envolta aquesta etapa de la vida de la dona).

Al portal de Terra hi ha dues seccions dedicades a la salut i a la Sexualitat. La primera és una secció molt heterogènia que inclou apartats com Fuego latino, que massa bé no sé que té a veure amb la salut. Potser la part més interessant són les Herramientas interactivas on podreu trobar una mena de diccionari mèdic i un atlas anatòmic. La part dedicada a la sexualitat, sexalud.com és una pàgina molt completa i molt recomanable.

isanitas.com és un portal dedicat a temes de salut. Un altre web relacionat és tuotromedico.com. En ell podràs trobar seccions força interessants amb multitud de temes relacionats amb la salut.

També hi ha alguns webs dedicats al tabaquisme que us poden ser interessants, aquí uns quants per deixar de fumar "hoylodejo.com", un web relacionat amb isanitas.com a on podràs trobar més informació sobre la salut, especialment a la secció "Tu salut"; "Comité nacional de prevención del tabaquismo (CNPT)"; i un munt de notícies sobre tabaquisme en l'"Agencia de noticias de Salut".

Finalment el Portal del Departament i Seguretat Social també hi trobaràs molta informació. Especialment interessants els monogràfics que trobareu a l'apartat Salut

I ara anem al mòduls d'Aliments i nutrició. Primer de tot comencem amb els webs d'organismes oficials, com Organització Mundial de la Salut (OMS), on hi podràs trobar força informació, la majoria en anglès.

Un altre web és el de l'IES La Bisbal, on hi teniu un web molt interessant sobre aliments, nutrició, dietes i d'altres temes relacionats amb la nutrició humana. Molt recomanable

Un altre web interessant per aquest mòdul és un web dedicat al culturime en el que hi pots trobar un apartat sobre dietètica i nutrició en el qual hi ha força informació sobre nutrients (vitamines, minerals, greixos, proteines, sucres, etc. També és força interessant el web de la revista Dietètica y Salud.

Un altre: nutrición.org, web de Sociedad Española de Dietética y Ciencias de la Alimentación (SEDCA) on pots trobar moltísima informació i molt útil per preparar el mòdul, tot i que alguns enllaços fallen. Encara més informació teniu en la Guía de alimentación y salut, pàgina de la UNED (Universidad Nacional d'Educación a Distancia) que tracta sobre diversos temes relacionats amb l'alimentació.

També tens moltíssima informació en el web de Pulevasalud, que ja hem vist abans, en concret en l'apartat de nutrición. Un altre web d'una empresa d'alimentació on podràs trobar un apartat sobre nutrició i salud és la d'Aceites Borges. També hi trobaràs una llarga llista d'enllaços.

A la pàgina Consell per a una bona Salut , tens informació sobre salut en general, però molt centrada en el tema de la nutrició.

Ara unes Recomanacions dietètiques , a càrrec del Servei de Restauració de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Abans hem vist un web decicat a la salut en general isanitas.com, doncs bé una secció d'aquest web, sabercomer.com, té informació molt interessant relacionada amb els aliments i la nutrició.

Canviem de mòdul. Aquí teniu alguns recursos pel mòdul d'Organismes i entorn. Els primers són un parell de dossiers de webs sobre els bolets i les plantes que podeu trobar al lloc web de "El Mil·lenari".

Un web molt bo sobre microbiologia el podeu trobar a Microbiologia. Hi teniu multitud d'imatges i informació de tot tipus de microorganismes. Val la pena.

Si us interessen els bolets, mireu-vos aquesta pàgina: Conozca las setas.

Ara un web sobre aranyes, Aràcnidos en la escuela.









Tecnologia






cèl·lula






hominid






jupiter






química






homo sapiens





condo






fecundació





plat





carn





fruites





bacteris





bolets