Logotip de la pàgina

Segona sessió a l'Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana.

Visita a l'Ateneu-1

La segona sessió es va dedicar a dissenyar un clauer de record de la seva visita a l'Ateneu amb el Rhino, que després es va fabricar amb la talladora làser.

Visita a l'Ateneu-2 Visita a l'Ateneu-3 Visita a l'Ateneu-4 Visita a l'Ateneu-5 Visita a l'Ateneu-6 Visita a l'Ateneu-7

Una vegada es va acabar el disseny del clauer vam fer la visita a les instal·lacions i vam veure com treballaven les impressores 3D, la talladora de vinil, la fresadora i la talladora làser així com alguns exemples d'objectes fabricats, tallats i gravats per aquestes màquines. Els alumnes es van quedar sorpresos de com treballaven aquestes màquines, especialment la talladora làser, que pot regular la seva potència i no només tallava sinó que podia gravar sobre diversos tipus de plàstics, cartrons i fustes i fins i tot roba!

Visita a l'Ateneu-8 Visita a l'Ateneu-9 Visita a l'Ateneu-10 Visita a l'Ateneu-11 Visita a l'Ateneu-12 Visita a l'Ateneu-13

Per últim, i per acabar la visita, només va quedar decidir quin tipus de material s'utilitzaria per fer la base dels pictogrames i el color del vinil per fer les figures. Es va acordar fer tots els pictogrames a un tamany de 15x15 cm, menys el de la sala polivalent que era una mica més complex, i per tant aquest seria de 25x15 cm. Tots amb una base de metacrilat blanc i els pictogrames fets amb vinil de color vermell que posteriorment es transferirien al metacrilat.


Aquest és un exemple de com es treballa amb vinil i metacrilat. Primer es talla el metacrilat al tamany triat, després el dibuix es passa de l'ordinador a la talladora de vinil que fa les figures (ho fa molt ràpid) Posteriorment es treu la resta del vinil que no serveix, per a continuació agafar un tros de paper «transfer» que es posa en contacte amb la figura de vinil tallada de manera que aquesta queda adherida al paper de transferència. Finalment es posa en contacte el paper de transferència amb el vinil enganxat amb el metacrilat. Com que l'adhesiu del vinil és més fort que el del paper «transfer» el vinil quedarà enganxat perfectament al metacrilat, et voilà!


  • Projecte "Rètools"