Logotip de la pàgina

Què és el Servei Comunitari?

El Servei Comunitari és un instrument per desenvolupar una de les competències bàsiques marcades pel currículum de secundària, la competència social i ciutadana.

Té com a objectiu garantir que els estudiants al llarg de la seva trajectòria escolar i en el marc curricular experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

És una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte on l’alumne posa el seu coneixement i competències al servei dels altres. Aprèn a ser un ciutadà des de la pràctica".

Què vol dir ApS?

ApS són les sigles d'Aprenentatge Servei, i és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un projecte, en el qual els alumnes de tercer o quart d'ESO es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’alumnat alhora que ofereix un servei comunitari, aprèn a ser ciutadà/ana i a desenvolupar el seu compromís cívic.

Projectes de Servei Comunitari a l'INS Flos i Calcat.

En aquesta secció es recullen els projectes de Servei Comunitari fets a l'INS Flos i Calcat, així com les activitats d'Aprenentatge-Servei associades a aquests.  • INS Flos i Calcat