|
REMEI
PER AL CONSTIPAT
|
Ingredients
|
-farigola
-aigua calenta
|
Preparació
|
S 'escalfa aigua i quan agafa
el bull hi posem la
farigola i treiem del foc, ho
deixem reposar uns
minuts i ja ens ho podem beure.
|
|
|
|
REMEI
PEL DOLOR
|
Ingredients
|
-Romaní.
-Esperit de vi.
|
Preparació
|
Posem esperit de
vi en una ampolla, hi anem tirant trossets
de romaní. Ho deixem reposar
15 dies, ho colem i ja podem fer fregues a la zona del dolor.
|
|
|
|
REMEI
PER A LA MEMÒRIA
|
Ingredients
|
Cues de pansa.
|
Preparació
|
pMenjar cues de pansa cada dia.
|
|
|
|
REMEI
PER A L’ENURESIS (Pipí al llit)
|
Ingredients
|
-Cua de cavall
-Arrel de gatunya
-Verbena
-Una mica de gaiuba.
|
Preparació
|
Es prenen els productes anteriors en
una TISANA.
|
|
|
|
REMEI
PER A PREVENIR
REFREDATS
I GRIPS
|
Ingredients
|
-Farigola.
-Equinàcea.
|
Preparació
|
Es prenen els productes anteriors en
una TISANA.
|
|
|
|
REMEI
PER A REUMATISMES, TENDINITIS,CONTRACTURES, ESQUINÇ, DOLORS MUSCULARS
|
Ingredients
|
-1/4 d’oli d’arnica.
-250 gotes d’esència de la següent
proporció:
*125
gotes de romaní.
*75 gotes
d’espígol.
*50 gotes
de camamilla.
S’ha de guardar en vidre blau o marró.
|
Preparació
|
Cal fer un massatge en la zona
per a sedar-la i dre-
nar-la dacord al seu moment i condicions.
Després cal cobrir la part tractada amb un
cataplasma d’argila (freda o calenta). Si la inflamació
és recent i hi ha calor, ha de ser freda. Passats uns dies, si el
calor ha desaparegut, es pot aplicar calent. L’argila es preparaen
fang, fusta o vidre, mai en metall o plàstic.Al diluir-la podem
substituir l’aigua per una tintura de plantes apropiades. Les aplicacions
dependran del dolor i la urgènciade la lesió. Calen
un mínim de dues aplicacions diàries.
|
|
|
|
REMEI
PEL DOLOR
|
Ingredients
|
-All.
|
Preparació
|
S'agafa un all, es talla petit i es
menja al matí sense menjar res.
|
|
|
|
REMEI
PEL CONSTIPAT
|
Ingredients
|
-Fulles de menta
-Fulles d’eucaliptus
|
Preparació
|
Va be, fer vafos amb fulles de
menta i d'eucaliptus.
|
|
|
|
REMEI
PER AL CONSTIPAT
|
Ingredients
|
-Cebes
|
Preparació
|
S' agafa les cebes, les posses a bullir
i en veus el suc.
|