1.5 Sistema Solar. La Lluna

la lluna
No gaire lluny de la Terra, a una distància mitjana de 384.000 km., orbita la Lluna, el seu únic satèl·lit. Degut al fet que el diàmetre de la Lluna pel que fa al del nostre planeta és de poc menys de/1 3, inusual per a un satèl·lit, alguns estudis han formulat la hipòtesi que el sistema Terra-Lluna sigui un planeta doble. No obstant això, la diversitat de composició no dóna suport aquesta idea i avui es pensa sobretot en un procés de captura.

El plànol de la seva òrbita està inclinat uns 5 graus pel que fa al plànol de l'òrbita que la Terra realitza al voltant del Sol. Per a fer un volt complet en la seva òrbita el nostre satèl·lit empra 27,3 dies, el mateix temps que la Lluna empra per a realitzar un gir sobre el seu propi eix. Per això la Lluna dirigeix cap a la Terra sempre la mateixa cara.

Mentre la Lluna gira al voltant de la Terra, nosaltres veiem zones variables del seu hemisferi il·luminat pel sol, el que condueix a aquest fenomen conegut com fases lunars: Lluna nova, cambra creixent, lluna plena i cambra menguant.


anterior posterior