L

Reportatge

Greenpeace

Protecció del Planeta

Ara us explicarem que són les O.N.G : són com protectors del món i de la natura ,de la gent .
Les O.N.G són organitzacions no governamentals. Nosaltres us explicarem algunes coses de Greenpeace.La paraula Greenpeace vol dir pau verda, dona la idea de pau a la naturalesa, denúncia les agressions al medi que fan els humans .Van al lloc on hi ha problemes i es posen pel mig , intentant denunciar la situació concreta .

L'escola ha col·laborat amb els seus projectes amb les recaptacions de la Fira Solidària de Santa Llúcia.

 

Mc Taggart i David Fraser , pares fundadors de l’ associació ambiental del món més batalladora , van tenir com a moment del canvi la dècada de 1960 quan una explosió va destruir la seva empresa empresa de construccions al Canadà. Van decidir d' abandonar la activitat d' empresari el 1972, amb 40 anys, va començar la seva aventura. Amb una embarcació de la seva propietat (el Vega, de 12.6 metres de llarg) i van obrir la campanya de protesta contra las proves nuclears Franceses al sud del Pacífic. La presencia de Mc Taggart en aigües prohibides va obligar a França modificar el programa de tests atmosfèrics.

Els primers passos de Greenpeace els van donar dotze a bord d'un vaixell que es deia Phyllis Cormack.
Aquella primera expedició de 1971 en un vell vaixell de fusta, el Phyllis Cormack, no va arribar al final i no va impedir que Estats Units detonaran , el 9de novembre d’aquell mateix any, una nova bomba nuclear, però si va aconseguir centrar l’atenció de la opinió publica sobre les proves nuclears i que intensifiqués l' oposició a les mateixes de tal maneral que, un any desprès, el govern anunciava la fi dels assatjos en Amchitka, convertida avui en una reserva ornitològica

Algunes de les primeres protestes i denúncies :

Al 1972 navegaba amb el veler fins a Moruroa per tractar de detenir una nova explosió anunciada per França. Els serveis secrets francesos van posar una bomba al seu vaixell insignia: va morir un activista.
La caça de balenes al 1975
Les matances de cries de foques al 1976

 

MÉS INFORMACIÓ

http://www.greenpeace.org/espana/

http://www.teoveras.com.do/greenpeace_historia.htm

 

AUTORES: Sonia Arredondo Aguilar i Mireia Masjuan Guardi