TECNOLOGIA INDUSTRIAL 2
Editorial Mc Graw Hill
   
Temari
   
El temari de Tecnologia Industrial aquest curs s'estructura en 12 unitats. A continuació es pot veure una breu descripció de cadascuna d'aquestes unitats amb alguns enllaços interessants a pàgines relacionades amb els temes descrits.
   
Unitat Enllaços
   
1. Humanitat i tecnologia. La tecnologia a les civilitzacions agràries. Les revolucions industrials. Els estudis de ciència, tècnica i societat. Interdisciplinarietat de la tecnologia. L'arqueologia industrial.
   
2. Introducció a l'assaig de materials. L'estructura de la matèria. Introducció a l'assaig de materials. Assaigs de tracció. Assaigs de duresa. Assaigs de resilència, fatiga i tecnològics. Assaigs no destructius.
   
3. Principis de màquines. Estàtica de màquines. Equilibri. Treball, energia i potència. Principis bàsics de termodinàmica. Primer principi de la termodinàmica.
   
4. Màquines tèrmiques. Màquines tèrmiques: història i evolució. Màquines tèrmiques i segon principi de la termodinàmica. Màquines tèrmiques generadores d'energia mecànica. Màquines tèrmiques consumidores d'energia mecànica.
   
5. Electromagnetisme i corrent altern. El camp magnètic: pols, línies de força, flux i inducció. Inducció electromagnètica. FEM induïda. Autoinducció. Acció d'un camp magnètic recorregut per un corrent elèctric. El corrent altern. Valors fonamentals. Els elements passius lineals en CA: R, L, C. Circuits de corrent altern: RL, RC i RLC. Corrent altern trifàsic.
   
6. Màquines elèctriques. Què són les màquines elèctriques? Generadors elèctrics. Motors elèctrics. Transformadors.
   
7. Circuits elèctrics industrials. Quadres de comandament i protecció. Dispositius de maniobra de màquines. Circuits de comandament de motors. Electropneumàtica. Circuits electrònics industrials.
   
8. Oleohidràulica. Oleohidràulica. El circuit oleohidràulic. Elements de potència: bombes. Elements de regulació i control. Elements de treball: cilindres i motors. Disseny de circuits.
   
9. Sistemes automàtics i de control. Introducció a la tecnologia de control. Els sistemes de control. Sistemes de control de llaç obert i llaç tancat. Components dels sistemes de control. Controladors. Transductors. Generadors de consigna, comparadors i actuadors.
   
10. Sistemes digitals. Sistemes analògics i digitals. Sistemes de numeració. Principis de l'àlgebra de Boole. Circuits digitals combinacionals. Circuits digitals seqüencials.
   
11. Control programat. Introducció al control programat. L'autòmat programable. Programació de l'autòmat. Ordinadors industrials.
   
12. Elements d'organització industrial. L'organització industrial. Estudi i disseny del producte. Elaboració i planificació dels sistemes de fabricació. La informàtica aplicada als sistemes de producció. Seguretat i higiene en el treball.
   
Temporització
   
La matèria de Tecnologia industrial I està estructurada en 12 unitats que es repartiran al llarg de tot el curs a raó de 3 hores setmanals (unes 4 unitats per avaluació).
   
Metodologia i avaluació
   
Aquesta matèria té un caràcter tant pràctic com teòric. Les classes constaran d'explicacions d'aquells conceptes necessaris i de la realització d'exercicis pràctics que s'hauran de completar amb el treball i l'estudi realitzats a casa.

Tots els temes estan preparats per poder-se presentar mitjançant presentacions Power Point (amb un canó de projecció), que ajudaran a l'alumne a entendre millor els conceptes explicats.

L'avaluació tindrà en compte el treball diari tant a casa com a l'aula i els resultats de les proves escrites realitzades durant el trimestre. Cada trimestre es realitzaran 1 o 2 exàmens (cada 1 o 2 unitats) i una prova de final d'avaluació que englobarà tota la matèria que s'hagi explicat durant la mateixa i que valdrà el 50% de la nota del trimestre. Si s'escau també podrà demanar-se algun treball per completar alguna de les unitats explicades.

A final de curs hi haurà un examen final de recuperació o de millora de nota.

A l'hora d'avaluar caldrà tenir present el predomini dels procediments i dels conceptes (un 45% de la nota cadascun d'ells) sobre les actituds (que representen el 10% restant).

   
Currículum
   
Veure currículum.
   
Selectivitat (PAU)
   
Estructura de l'exercici i criteris generals d'avaluació. Curs 2005-2006.
Entrenador de les PAU de Tecnologia Industrial. Posa't a prova !!
Examens i correccions dels darrers 3 anys.
   
Per a més informació: dsanz@claver.fje.edu
Darrera actualització: 17-Abr-2006

 

Tecnologia 2n de batxillerat
Logotip Departament
Tecnologia Industrial 1r batxillerat
Tecnologia 4t d'ESO
fi
Tecnologia 3r d'ESO
Tecnologia 2n d'ESO
Tecnologia 1r d'ESO
Inici
Logotip Fundació
Membres
Altres
Assignatures
Logotip Claver
140px