Unitats, tipus, exemples
T'imagines que no hi haguessin calendaris? Només podríem comptar per dies i no per anys o mesos com fem ara. Seria força complicat. Per exemple, saps quants dies tens? Escriu el dia del teu naixement i ho sabràs.

Sense calendaris hauríem de numerar els dies correlativament des d'una data determinada. No sabríem si és dilluns, dimarts o diumenge, ni quan "toquen" vacances, ni quan és el nostre aniversari... Per concertar una cita en comptes de dir "Quedem el primer dissabte del més vinent" diríem una cosa com "Quedem d'aquí a 35 dies" o bé, "Ens veiem el dia 731 129". Tampoc sabríem quan són les millors dates per plantar o recollir. Ben segur que pots imaginar-te alguns exemples més. La nostra vida i la de tothom, en general, estaria completament desorganitzada. Per tant sembla que el calendari que tan acostumats estem a fer servir, i al que sovint no donem gaire importància, va ser un gran invent.

Si vols saber quin és l'origen de les principals unitats dels calendaris, quins tipus n'hi ha i veure exemples d'alguns d'ells (com el musulmà, el gregorià, l'hebreu, el xinès...) obre aquest enllaç

Unitats, tipus i exemples