SETMANA  CULTURAL:
"LA  GENT  GRAN"
 
 

 
RECEPTES DE CUINA TRADICIONALS
CEIP PEDRA BLANCA - LA PERA -
 
 
 
POLLASTRE A LA CASOLA
Ingredients
-ceba
-pollastre,
Preparació
 Vas a comprar  un  pollastre,  el fiques a la  casola amb una cabesa de ceba i hi tirem una mica d'anís. Es deixa coure i ja es pot menjar.
 
 
 
POLLASTRE A LA FARIGOLA
 Ingredients
-llor
-ceba
-ceba, alls.
-farigola 
-taronja
-pollastre.
-oli, sal ,pebre.
 Preparació
 S'agafa  el  pollastre, la sal i el  pebre i es posa en una font (plata) ,en oli, la farigola , llor, ceba, all, taronja i el cuem lentament i hi  anem  posant  una  mica del seu brou per sobre.  Quant  acaba  d'estar  cuit  hi  podem posar quatre pinyons i quatre prunes, al gust de cadascú.  Es posa al forn.
 
 
 
FLAM  D’OU
 Ingredients
-llet
-ous 
-sucre
-canella
-llimona
 Preparació
Posem la llet al foc amb  la  canella i la pela de  llimona, agafem els ous, agafem el rovell amb el sucre i montem les clares.  Quan la  llet bull, la retirem.  Hi posem  el rovell amb les clares, ho barregem tot i ho posem a les flameres caramelitzades i els posem a coure al forn al bany maria. 
 
 
 
ARRÒS BOLLIT
 Ingredients
-all
-Arròs
Preparació
Agafes arròs i li tires un all. Es deixa bollir, es fica en el plat,  s'hi fica oli i ja es pot menjar.
 
 
Esclanyà
Foixà
Parlavà
Ullastret