SETMANA  CULTURAL:
"LA  GENT  GRAN"
 
 

 
RECEPTES DE CUINA TRADICIONALS
CEIP L'ESTANY - ULLASTRET -
 
 
 
LLENTIES  GUISADES
Ingredients
 -llenties
-Oli d'oliva 
-1 de xoriço
-1 Ceba ratllada
-1 cap d'alls
-1 fulla de llaurer
-tomàquet triturat
-1 tall de botifarra negra
-trossets de pernil salat
Preparació
En  una  olla  es posa una mica d'oli d'oliva.   Quan l'oli estigui calent  posem una  ceba ratllada,  un cap d'alls, una fulla de llaurer.  Quan la ceba estigui rosa tirarem una mica de  tomàquet triturat i ho  deixarem una estona al forn.   Després hi  tirarem un tall de  botifarra negre, un tall de  xoriço i  trossets de pernil salat.  Ho remenem tot junt i hi  posem una mica d'aigua freda i les llenties (l'aigua ha de cobrir les llenties). Després s'ha de  deixar coure fins que estiguin tendres.
 
 
  
  COCA
Ingredients
-3 ous de gallina
-1 iogurt de llimona
-3 gots de farina
-2 gots de sucre
-1 got d’oli de girasol
-1 llimona ratllada
-1 sobre de llevadura
 Preparació
 Amb el pot del iogurt agafem la mida de 3 gots de farina, 2 de sucre, 1 d’oli de girasol, 1 llimona ratllada i1 sobre de llevadura. Es bat tot junt. Un cop ben batut es posa en un motlló amb mantega i es posa a coure al forn durant 30 minuts i a 150 º de temperatura.
 
 
 
 PLATILLO
Ingredients
-All
-Bolets 
-Ceba 
-Tomata
-Julivert
-Ametlla
-Avellana
-Pa torrat
-Pollastre
  Preparació
   Primer  es  talla el pollastre amb talls  petits. Després  es passa per la paella. Després  es posa  a la cassola  on hi ha el  sofregit  de ceba i tomata.  Cap al final es fa una picada d' all, julivert, ametlla, avellana i un tall de pa torrat
 
 
 
SOPA  DE  CARBASSÓ
Ingredients
-Sal
-Carbassó
-Formatget
Preparació
En un ensat es posa aigua i un carbassó. Es posa al foc i quan  estigui  tendre hi tirarem sal i un formatget,  tot ben triturat, es posa al foc i es deixa coure.
 
 
 
CONILL  AMB ESCABETX
Ingredients
-1 ceba
-1 conill
-vinagre
-Oli d'oliva
-1 fulla de llaurer
-1 cap d'alls
-1 parell de tomàquets
-1 got de vi blanc
Preparació
Posem un conill en una casola amb una mica d'oli d'oliva, una fulla  de  llaurer,  un cap d'alls.   Sofregim el conill, quan estigui ros hi, posem una ceba  i un parell de tomàquets, tot barrejat.
Ho deixem coure una mica. Tirem un got de vi blanc i un got petit  de  vinagre.   El deixem uns minuts  i  jà està preparat.
 
 
 
TRUITA  ESPANYOLA
Ingredients
-3 ous
-sal  i  pebre
-15 g de mantega 
-1 patata bullida
-1 tomata netejada
-1 ceba petita tallada
-2 cullerades grosses de llet
Preparació
Bullir  la  ceba  i   la  mantega   dos  minuts . La  resta  d' ingredients,   es  barregen  amb  els  ous  batuts  i  s' afegeixen  a  la ceba  bullida  i  la  mantega. Agafar una paella, posar-hi una mica de mantega i afegir-hi la pasta a sobre. Tapar-ho amb un plat i deixar-ho coure al foc durant 5 minuts.
 
 
Esclanyà
Foixà
La Pera
Parlavà