|
LLENTIES
GUISADES
|
Ingredients
|
-llenties
-Oli d'oliva
-1 de xoriço
-1 Ceba ratllada
-1 cap d'alls
-1 fulla de llaurer
-tomàquet triturat
-1 tall de botifarra negra
-trossets de pernil salat
|
Preparació
|
En una olla es posa
una mica d'oli d'oliva. Quan l'oli estigui calent posem
una ceba ratllada, un cap d'alls, una fulla de llaurer.
Quan la ceba estigui rosa tirarem una mica de tomàquet triturat
i ho deixarem una estona al forn. Després hi
tirarem un tall de botifarra negre, un tall de xoriço
i trossets de pernil salat. Ho remenem tot junt i hi
posem una mica d'aigua freda i les llenties (l'aigua ha de cobrir les llenties).
Després s'ha de deixar coure fins que estiguin tendres.
|
|
|
|
COCA
|
Ingredients
|
-3 ous de gallina
-1 iogurt de llimona
-3 gots de farina
-2 gots de sucre
-1 got d’oli de girasol
-1 llimona ratllada
-1 sobre de llevadura
|
Preparació
|
Amb el pot del iogurt agafem la
mida de 3 gots de farina, 2 de sucre, 1 d’oli de girasol, 1 llimona ratllada
i1 sobre de llevadura. Es bat tot junt. Un cop ben batut es posa en un
motlló amb mantega i es posa a coure al forn durant 30 minuts i
a 150 º de temperatura.
|
|
|
|
PLATILLO
|
Ingredients
|
-All
-Bolets
-Ceba
-Tomata
-Julivert
-Ametlla
-Avellana
-Pa torrat
-Pollastre
|
Preparació
|
Primer es talla
el pollastre amb talls petits. Després es passa per
la paella. Després es posa a la cassola on hi
ha el sofregit de ceba i tomata. Cap al final es fa una
picada d' all, julivert, ametlla, avellana i un tall de pa torrat
|
|
|
|
SOPA
DE CARBASSÓ
|
Ingredients
|
-Sal
-Carbassó
-Formatget
|
Preparació
|
En un ensat es posa aigua i un carbassó.
Es posa al foc i quan estigui tendre hi tirarem sal i un formatget,
tot ben triturat, es posa al foc i es deixa coure.
|
|
|
|
CONILL
AMB ESCABETX
|
Ingredients
|
-1 ceba
-1 conill
-vinagre
-Oli d'oliva
-1 fulla de llaurer
-1 cap d'alls
-1 parell de tomàquets
-1 got de vi blanc
|
Preparació
|
Posem un conill en una casola amb una
mica d'oli d'oliva, una fulla de llaurer, un cap d'alls.
Sofregim el conill, quan estigui ros hi, posem una ceba i un parell
de tomàquets, tot barrejat.
Ho deixem coure una mica. Tirem un got
de vi blanc i un got petit de vinagre. El deixem
uns minuts i jà està preparat.
|
|
|
|
TRUITA
ESPANYOLA
|
Ingredients
|
-3 ous
-sal i pebre
-15 g de mantega
-1 patata bullida
-1 tomata netejada
-1 ceba petita tallada
-2 cullerades grosses de llet
|
Preparació
|
Bullir la ceba i
la mantega dos minuts . La resta d'
ingredients, es barregen amb els ous
batuts i s' afegeixen a la ceba bullida
i la mantega. Agafar una paella, posar-hi una mica de mantega
i afegir-hi la pasta a sobre. Tapar-ho amb un plat i deixar-ho coure al
foc durant 5 minuts.
|