|
Les
necessitats alimentàries
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Les recomanacions nutritives que sovint se'ns fan tenen un gran valor,
i s'han de traduir en una elecció alimentària que faci que
les persones aprenguin a menjar de forma sana i racional. Lucille Randoin
ho confirmà així, fa ja uns cinquanta anys:
"Alimentar-se no és pas el
que la majoria de gent s'imagina: un acte que es pot fer d'una manera
capritxosa, instintiva, segons el gust o la temptació del moment,
o bé un acte que es fa mecànicament, regularment, per calmar
les sensacions penoses de sentir set o fam".
El paper de l'alimentació no és solament assegurar la perpetuïtat de l'espècie, és assegurar-la sense degeneracions de cap mena, no és solament permetre el treball, és permetre el màxim rendiment de totes les bones activitats que es pot esperar de l'ésser humà; i en el nen, és permetre el desenvolupament normal i harmoniós del cos i construir un terreny sòlid, resistent a les malalties." És per això que s'han de conèixer els aliments, la seva composició, possibilitats nutritives i d'utilització, per poder prendre'ls d'acord amb els nostres gustos, costums i economia, ja que hi ha moltes maneres de menjar, però només una de nodrir-se. Per cobrir les nostres necessitats alimentàries, i per cobrir a la vegada, les necessitats nutricionals és important menjar diàriament uns determinats aliments essencials. Per facilitar el control d'aquests productes que necessitem ingerir direm que hem de prendre al dia unes determinades racions de cada grup d'aliments que són les següents: - Feculents: de 4 a 6 racions - Verdures i hortalisses: de 2 a 4 racions - Fruites: de 2 a 3 racions - Làctics: de 2 a 3 racions - Carns i peixos: de 2 a 3 racions - Olis vegetals: de 30 a 50 grams A tot això cal afegir també
que s'ha d'intentar ingerir una mínima quantitat de greixos que
no siguin d'origen vegetal, de productes ensucrats i de sal. Una última
cosa, però no menys important, que també hem de tenir
en compte és l'aigua: per anar bé és ideal beure
de 2 a 2'5 litres diaris.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |