galetes,
cookies 

Ingredients: 130
g de azúcar 100 g de mantequilla 1 cucharadita de vainilla azucarada
... 150 g de harina 2 huevos 150 g de pepitas de chocolate Elaboració: Mezclar
bien todos los ingredientes. (menos las pepitas de chocolate) cuando este bien
unido todo se les unen las pepitas de chocolate ,en su defecto (rayar una tableta)
una vez todo mezclado y unido y con la ayuda de una cucharilla poner pequeñas
bolas de esta mezcla, a 2 centímetros de distancia unas de otras, sobre
una bandeja recubierta de papel de horno Meter en el horno durante 10 minutos.
precalentado a 180º bon profit! Mercè
Vázquez
Gelat de gin tonic

Ingredients:
300 gr. de sucre; 240 ml. d'aigua calenta; 50 ml de bona ginebra; 480 ml. de tònica; el suc i la ralladura de 2 llimones o llimes i 1 clara d'ou.
Elaboració:
Es dissol el sucre en l'aigua i es deixa refredar. Es barreja la ginebra, la tònica, així com el suc i la ralladura. Tot el contingut s'aboca en un recipient amb tapa i es duu al congelador. Quan està gairebé sòlid, es trenca amb la batedora i s'afegix la clara d'ou batuda. Es congela de nou i se serveix adornat amb unes fulles de menta o una rodanxa de cogombre.
Xavier Rius Xirgu
QUESADA: ( Cantàbria)

Ingredients:
- Mig litre de cuajada (són 4 tarrinetes de cuajada ja feta, Danone, o es pot fer a casa amb uns “polvitos” Royal)
- 100 g farina
- 200 g sucre
- 3 ous
- 100 g mantega
- pel llimona ratllada
- canyella en pols
Elaboració:
- batre els ous amb el sucre, si pot ser amb les varetes del minipímer, millor
- afegir la mantega desfeta , la pell de llimona ratllada, la farina i la cuajada. Batre.
- Posar en un motllo (va bé una cassola de fang de les rodones) untat en mantega. Posar canyella en pols per sobre
- Posar al forn calent 180º , entre 20 i 30 minuts. Pujarà molt i, en treure’l baixarà.
Marta Utrillas
Confitures diverses.

Tenir pots de vidre nets i estèrils.
Rentar la fruita a consciència, posar-les en un cassó al foc amb gairebé el mateix pes de sucre, jo en poso una mica menys, perquè no quedi tan embafador, i unes gotes de llimona, deixar reduir a foc baix i remenant perquè no s´enganxi.
Tant es pot fer, amb la fruita a daus (queda com una fruita almivarada), com més fi passant -ho per el xino. Depèn de la textura de la fruita.
En calent, posar la confitura a els pots i girar del revés. Deixeu-ho refredar i quedaran tancats al buit.
Es pot fer amb tota mena de fruita maduixa, figa, mora, taronja,....
De carbassa queda boníssim, per acompanyar un recuit, iogurt o formatge fresc.
Mercè Vidal
Pastís de pastanaga

Ingredients:
3 ous
200 gr de sucre moreno
100 ml de llet
100 ml d'oli
180 gr de pastanaga ratllada
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de sucre de vainilla(opcional)
30 gr de nous trossejades
100 de farina integral
100 gr de farina de blat ( o salvado de trigo integral)
5 gr d'impulsor químic
Crema de formatge (opcional per posar com a cobertura)
200 gr de formatge per untar
100 gr de sucre glas
2 cullerades de crema de llet.
Procediment:
Separem les clares dels rovells. Amb la batedora barregem els rovells amb el sucre.
A continuació, hi incorporem la llet, l'oli, la pastanaga, les nous, la canyella i la vainilla.
Tamisem la farina i l'impulsor i ho incorporem a la barreja mentre anem remenant la massa.
Finalment, muntem les clares a punt de neu i les afegim a la massa sense remenar massa, procurant que no baixi gaire el volum. (Opcional, es pot fer sense les clares perque sigui més light)
Ho coíem al forn, prèviament escalfat, a 180º durant uns 40 o 50 minuts.
Per fer la crema de formatge, muntem el formatge amb la batedora, hi incorporem la crema de llet i el sucre.
La crema es pot posar per sobre o enntremig!
Bon profiiit!!!! :)
Laura Bassas Xirgu: extret del bloc "Sucre, ous i farina, Receptari de la Maria"
english muffins

Ingredientes (para unos 9 muffins)
450 g de harina de trigo
1.5 cucharaditas de sal
350 ml de leche tibia
1/2 cucharadita de azúcar blanco
15 g de levadura fresca (como la que venden en cubitos en el súper)
1 cucharada de mantequilla derretida
semolina para espolvorear por encima
Preparación
1. Mezclar la harina y la sal en un cuenco grande y hacer un hoyo en el centro.
2. Mezclar bien 150 ml de la leche tibia, el azúcar y la levadura. Echar el resto de la leche y la mantequilla.
3. Añadir la mezcla de levadura a la harina y mezclar durante 4 o 5 minutos hasta que se vuelva suave y elástica. La masa estará blanda pero mantendrá la forma. Cubrir con plástico untado ligeramente de aceite y dejar que suba en un lugar cálido, de 45 a 60 minutos, o hasta que duplique su tamaño.
4. Echar la masa sobre una superficie enharinada y golpear para quitarle el aire. Estirar hasta que tenga aproximadamente 1 cm de grosor. Con un cortador enharinado (o un vaso, lata o similar) de unos 7.5 cm de diámetro, cortar los muffins.
4. Echar semolina por encima y ponerlos sobre una bandeja de hornear enharinada. Dejarlos reposar en un lugar cálido de 20 a 30 minutos.
5. Calentar la sartén a fuego medio. Cuando esté caliente, meter con cuidado los muffins. Cocer a fuego suave unos 7 minutos por cada lado, o hasta que estén dorados (esto es bastante exacto, no hace falta darles la vuelta varias veces). Poner en una rejilla a enfriar, ¡y ya están listos!
Carme Canela
pastís de poma

Ingredients:
- 3 ous
- 12 cullerades de llet
- 7 cullerades de sucre
- 7 de farina
- 7 d’oli
- 1 sobre de llevat
- 4-5 pomes
- melmelada préssec o albercoc
Preparació:
Escalfar el forn a (sota) 180º
Barrejar els ous, la llet, el sucre, la farina, l’oli i 3 pomes
Es posa en un motlle i es cobreix amb 1 poma feta a rodanxes
Coure de 30 a 35m
Es treu del forn, es cobreix amb una mica de melmelada per sobre i es deixa refredar.
Judith Xirgu
pastís 3 xocolates

La Thermomix resulta d'allò més pràctica per a aquesta recepta, ens assegurem que no sortiran grumolls. Però si no la tenim, la fem en una olla remenant amb una cullera de fusta.
- 150 gr. xocolata per a postres
- 150 gr. xocolata amb llet
- 150 gr. xocolata blanca
- 3 sobres de quallada
- 125 gr. de sucre
- 1 litre i mig de llet (val tant sencera com semi) o 750 ml de llet i 750 ml de nata (crema) (preferiblement lleugera)
- 1 paquet de galetes maria
- Una cullerada de mantega o margarina
- Un rajolí de llet
1. Aboquem la mantega a la TMX i programem un minut a temperatura 70. Aboquem el paquet de galetes i un rajolí de llet, tres cops Turbo. Folrem la base del motlle amb paper film o fins i tot paper d'alumini (és molt necessari folrar-, perquè sinó es quedarà enganxat al motlle), i amb la massa de galetes formem la base uniforme. Reservem a la nevera.
2. Afegim a la TMX la xocolata per a postres trossejat, 500 ml. de llet (o 250 ml de llet i 250 ml. de nata), 75 gr. sucre, 1 sobre de quallada. Programem 5 minuts, temperatura 90º, velocitat 3.
Aboquem sobre la base de galetes. Han de passar almenys 10 minuts fins que aboquem la següent capa (hi haurà quallat prou per no barrejar-se). Passat aquest temps podem esgarrapar la superfície amb una forquilla per facilitar que agafada la següent capa.
3. Afegim a la TMX la xocolata amb llet trossejada, 500 ml. de llet (o 250 ml de llet i 250 ml. de nata), 50 gr. sucre, 1 sobre de quallada. Programem 5 minuts, temperatura 90º, velocitat 3.
Aboquem aquesta capa en les mateixes condicions que l'anterior.
4. Afegim a la TMX la xocolata blanca trossejada, 500 ml. de llet (o 250 ml de llet i 250 ml. de nata), 1 sobre de quallada. Programem 5 minuts, temperatura 90º, velocitat 3.
Aboquem aquesta capa, però no l'anem a esgarrapar, perquè és la superfície del pastís.
Deixem refredar a la nevera un mínim de 4 hores, i si és d'un dia per l'altre millor.
SENSE TMX. Les tres capes les fem per separat i es fan igual. En un pot o olla afegim la xocolata trossejada, 250 ml de llet i (75 gr. Sucre per la xocolata per a postres, 50 gr. Sucre per la xocolata amb llet, i la xocolata blanca no porta sucre).
Quan estigui fos la xocolata i arrenqui el bull, afegim un sobre de quallada prèviament dissolt en 250 ml de llet o nata. No deixem de moure fins que estigui ben barrejat (o fins que bulli una mica), aboquem en el motlle.
Deixem refredar a la nevera un mínim de 4 hores, i si és d'un dia per l'altre millor.
Judith Xirgu
Valentina

Ingredients:
meló cantalup, Martini blanc, anxova, valentina (barreja d'espècies mexicana)
Elaboració:
Una bola de meló cantalup banyat amb martini blanc a tope i l'hi envoltes l'anxova i la valentina, pots fer un xupito de Martini fred per tirar avall.
Oriol Sala del Gravat (Vic)
És la tapa que ofereix Octopuss Tapas & Music Club (L'Escala)
|