Es recomana que les greixos de
la dieta aportin entre un 20 i un 30 per cent de les necessitats energètiques
diàries. Però el nostre organisme no fa el mateix ús
dels diferents tipus de greix, per la qual cosa aquest 30 % haurà
d'estar compost per un 10 % de greixos saturats, un 5 % de greixos insaturats
i un 5 % de greixos poliïnsaturats. A més a més,
hi han certs lípids que es consideren essencials per a l'organisme,
com ara l'àcid linolèic o linolènic, que si no
hi són presents a la dieta en petites quantitats es produeixen
malalties i deficiències hormonals. Aquests són els anomenats
àcids grassos essencials o vitamina F.
Si consumim una quantitat de greix
major a la recomanada, l'increment de calories ( un gram de greix aporta
9 calories) en la dieta que això provoca ens impedirà
tenir l'aport adequat de nutrients energètics sense sobrepassar
el límit de calories aconsellable. En el cas de que aquest excés
estigui format majoritàriament per àcids grassos saturats,
augmentem el risc de patir malalties cardiovasculars com l'arteriosclerosi,
els infarts de miocardi o les embòlies.