Són els components
fonamentals de la dieta de l'home. Són presents en els cereals,
els llegums, les patates, etc. Constitueixen els materials de reserva
energètica dels vegetals, que emmagatzemen en els seus teixits
o llavors amb l'objectiu de disposar d'energia en els moments crítics,
com el de la germinació.
Químicament pertanyen
al grup dels polisacàrids, que són molècules formades
per cadenes lineals o ramificades d'altres molècules més
petites i que a vegades arriben a ser molt grans o extenses. Per assimilar-los
és necessari partir els enllaços entre els seus components
fonamentals: els monosacàrids. Aquesta funció és
la que es realitza en el procés de la digestió mitjançant,
com explicava abans, l'acció dels enzims específics. Els
midons estan formats per l'encadenament de molècules de glucosa,
i els enzims que descomponen l'enllaç s'anomenen amilases, presents
a la saliva i als fluids intestinals. Per poder digerir els midons,
és necessari sotmetre'ls a un tractament amb calor previ a la
seva ingesta (cocció, torrat, etc.). El midó cru no es
digereix i produeix diarrea. El grau de digestió d'un midó
depèn de la mida i de la complexitat de les ramificacions de
les cadenes de glucosa que el formen.
