Alguns treballs estadístics i centífics afirmen i estan
d'acord en la següent dada: els pobles ben alimentats amb verdures,
hortalisses i fruites tenen menys rics d'emmalaltir de càncer.
Així doncs, els productes de l'hort com les mongetes, l'api,
les carxofes, la col, l'enciam, els espàrrecs, les tomàquets,
etc. protegeixen i defensen el nostre organisme. La família de
les cols, cítrics i en general tots els vegetals (pastanaga,
tomàquet, raïms...) formen un poderós exèrcit
que té la missió de protegir i defensar la nostra salut.
Ens ofereixen hidrats de carboni, vitamines, minerals, aigua i, sobretot,
fibra. La seva quantitat de greix és inapreciable, i la seva
riquesa en vitamines és altíssima, en especial de vitamina
C i carotens, d'alt poder antioxidant, preventiu per tant de l'envelliment.
S'han de menjar almenys dos peces de fruita al dia, plàtan, poma,
pera, taronja, mandarina, raïm, meló, síndria...
La millor hora per prendre-les no està establerta, cadascú
les pot menjar quan li vinguin més bé i no tenen perquè
ser per postre. Igual que l'aigua, els sucs en dejú netegen l'organisme.
La cocció al vapor és la manera més adient de cuinar
les hortalisses perquè perden menys vitamines, però a
més a més, sempre han de ser presents crues, en forma
d'amanida.