02035b.html
LA PISSARRA I L’ESBORRADOR     5èA
 

Hi havia una vegada una pissarra que estava tota pintada. A un esborrador que estava per allà li va passar una idea pel cap. La idea era que volia esborrar la pissarra perquè estava molt bruta. Llavors l’esborrador va dir:
- Vols que t’esborri ?
- No, gràcies !
- És que estàs molt bruta !
- T’he dit que no, pesat !
- Si us plaaau...!
- Que no !
- Ets una bruta !
- I tu, un pelma !
Així que la pissarra i l’esborrador es van enfadar de valent.

L’endemà, la pissarra seguia estant bruta i l’esborrador seguia enfadat. Al cap d’una estona l’esborrador va dir:
- Ja n’estic farta de tu; mai em fas cas i, a sobre, segueixes estant bruta!
- Ja n’hi ha prou d’aquest color; si vols, esborra’m, així estaré neta !

Però quan va voler començar a esborrar va veure que no podia, ni que passés quatre vegades per sobre el que estava guixat.

Llavors es va fixar en el que hi havia dibuixat i escrit; eren nens ferits, cases derruïdes i unes paraules que deien: “ El nens d’aquesta classe no volem la GUERRA”.
 

Ara ho entenien; tants la pissarra com l’esborrador havien estat apunt de barallar-se com fan tants i tants nens i nenes i molts pobles. Van entendre que aquelles paraules i aquells dibuixos no s’esborrarien mai fins que no desaparegués la violència de la Terra.

A partir d’aquell moment la pissarra i l’esborrador es van fer amics 


 
 
Cat Bond, el gato detective

Yo no soy un gato normal y corriente, soy el mejor gato detective de Cat City. Mi nombre es Jimmy, pero mis amigos me llaman Cat Bond; no tengo dueño, pero por las noches me cuelo en las casas abandonadas. 

Hace unos cuantos días que salvé a Cat City de un misil creado por Patán, el perro más malvado de todos los tiempos. Bueno, os contaré la historia.

Todo empezó una noche cuando Patán llegó a Cat City y se instaló en el aeropuerto abandonado de las afueras de la ciudad dentro de un viejo avión donde había escondido un misil.

Entonces llegué yo dispuesto a evitar que lanzara el proyectil. Como al verme Patán adivinó mis intenciones, se enfureció tanto que empezó a enseñarme sus terroríficos dientes para asustarme; pero yo no me dejé intimidar, pues sabía que su objetivo era aterrorizar a Cat City.

Entonces, pillándolo por sorpresa, saqué mi pistola de pulgas y le disparé varias veces. Mientras Patán se rascaba desesperadamente pude llegar hasta el misil y desactivarlo.

El Cat-Sheriff y sus ayudantes llegaron oportunamente y apresaron a Patán.

En el juicio que se le hizo lo condenaron a tener que ir a pescar sardinas para satisfacer las necesidades de los gatos pobres de la ciudad.

Por mi hazaña, he sido nombrado Detective Mayor de Cat City y aun sigo persiguiendo malvados.

Portada Sumari Editorial Índex escola P3A
P3B P4A P4B P5A P5B
1rA 1rB 2nA 2nB 3rA
3rB 4tA 4tB 5èA 5èB
6èA 6èB Contes Manifest Poesía