EL DRAC SALVADOR        6è  A

 Hi havia una vegada, un país molt gran i  ric, governat per la persona més desagradable i dolenta del món: Argo.
Aquest volia apoderar-se dels diners i les riqueses dels habitants del país.
 Moltes persones intentaven aturar-lo, però ell era tan dolent que a més de fer-los fora del país, s’hi quedava totes les seves pertinences. Llavors ningú gosava apropar-se per por a quedar-se sense res. 
 El governador es creia l’amo del món i cada vegada es tornava més i més avar, desagradable i dolent. Cap membre de la seva família l’estimava, al igual que la resta del poble. A més, ningú s’atrevia acusar-lo dels problemes que patia el país. Ell sempre deia que era culpa dels altres. 
 Però, el que el governador no sabia, era que, a quilòmetres i quilòmetres del país, en un bosc tenebrós, vivia un drac que es deia Salvador. Doncs, un bon dia, en Salvador, va conèixer, a través de la llengua dels ocells, el greu problema que patia aquell país per culpa del governador egoista i despietat i va decidir ajudar els habitants. I com ho va fer? Doncs va emprendre un llarg viatge en busca del país afectat. 
 Després d’una setmana de búsqueda va trobar el país, que, per cert, es deia Trocochombi. Quan va arribar va buscar un amagatall en un turonet a prop de la casa del governador per poder observar les seves dolenteries. Passats uns dies el drac va veure que s’havia de fer alguna cosa per aturar-lo, ja que la situació havia empitjorat molt i ell era cada vegada més cruel i ambiciós. 
 Es va posar en contacte amb els habitants i aquests li van dir que encara que matés el governador s’havia de fer alguna cosa. El Drac Salvador va decidir emportar-se el governador al seu amagatall i, potser, mentre l’amenaçava canviaria d’actitud i es tornaria bo. Així ho va fer i quan el va tenir lligat de cap i peus li va dir que si no canviava i es penedia del que havia fet se’l cruspiria. El governador era tan orgullós que no li va fer cas. Però quan va veure el drac preparant els estris i la taula, va començar a recapacitar, i es va adonar del mal que havia fet. En Salvador va escoltar tota la historia plena de dolenteries i robatoris i un cop acabada van quedar tots d’acord en que per mostrar al poble que estava penedit del que havia fet es posaria un càstig. 
 Al cap d’uns dies el governador ja havia retornat tots els diners i les riqueses. El càstig consistia en fer de criat de tots els habitants durant uns dies. El governador estava molt cansat d’anar cada dia amunt i avall servint a tots, però va creure que s’ho mereixia i no es va queixar. 
 Quan va acabar de complir el càstig, va demanar perdó als habitants del país de Trocochombi i aquests li van permetre tornar a governar, però amb una condició:   que no fos ni egoista ni ambiciós. 
 Després els habitants i el governador van donar les gràcies al Drac Salvador pel seu ajut i la pau va regnar al país de Trocochombi per sempre més. 

 

Portada Sumari Editorial Índex escola P3A
P3B P4A P4B P5A P5B
1rA 1rB 2nA 2nB 3rA
3rB 4tA 4tB 5èA 5èB
6èA 6èB Contes Manifest Poesía