UN PAÍS SENSE LLIBRES      5èB
 
 

Al nord de la Terra existia un país molt curiós on hi havia una llei que en cap país hi era; en aquell país estaven prohibits els llibres. 

La gent havia d’amagar-se per a llegir. I és clar, a causa de no tenir llibres els nens que naixien no podien aprendre.

Va passar el temps i faltaven dos dies per a la celebració d’un dia que ells li deien “ El dia de la rosa i la postal”; la gent estava molt entristida perquè en altres països es podien regalar llibres i en el seu no.

Aquella mateixa nit, un vaixell tant gran com el Titànic, va entrar al port. En la bandera es podien distingir dues inicials: SJ

Del vaixell va sortir un home alt, vestit amb jaqueta llarga, vermella i brillant decorada de branques i fulles, amb un cinturó i unes malles ajustades.

A amagades, aquell personatge va treure un gran carro de llibres i es  va traslladar a l’Avinguda Alta, una de les més importants. 

          Allí, cada nit, d’amagat, la gent que encara sabia llegir, anava a agafar un llibre i deixava volar la imaginació amb les històries llegides.

L’home dels llibres es va quedar un temps en aquell petit país i fins i tot va ensenyar als nens i nenes a llegir. 
 
 
 

El rei, quan es va assabentar de la situació, va ordenar els seus soldats que li portessin aquell individu que s’havia atrevit a introduir els llibres al seu regne.
 

 En arribar a l’Avinguda Alta els soldats van agafar en Jordi, que així es deia; tot i que  es va defensar amb roses li va ser impossible desfer-se’n, va agafar un pilot de llibres i es van dirigir al castell.

Quan van entrar al castell, en Jordi li va ensenyar un llibre al rei i aquest el va començar a llegir. Li va semblar tant divertit que va ordenar que fessin fotocòpies i les regalessin al poble, que feia temps que es veia trist.



Des d’aquell moment la festa de “ La rosa i la postal” es va dir la festa de “ San Jordi” i és costum regalar una rosa i un llibre.

Aquest dia va ser el més feliç d’aquest país. 
 
 
 
 

 


 
 
 
Portada Sumari Editorial Índex escola P3A
P3B P4A P4B P5A P5B
1rA 1rB 2nA 2nB 3rA
3rB 4tA 4tB 5èA 5èB
6èA 6èB Contes Manifest Poesía